Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λευκός Πύργος
Ο Λευκός Πύργος δεσπόζει επιβλητικός στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για τμήμα της παλιάς οθωμανικής οχύρωσης της πόλης και αποτελεί για αιώνες το έμβλημά της. Στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου λειτουργεί εκθεσιακός χώρος. Η θέα από τον τελευταίο όροφο του κτίσματος είναι μαγευτική.
Λαδάδικα
Η ονομασία της περιοχής προέρχεται από την ύπαρξη στο παρελθόν πολλών καταστημάτων χονδρικής στην περιοχή που εμπορεύονταν ελαιόλαδο. Τα Λαδάδικα αποτελούν επίσης την παλιά εβραική συνοικία της Θεσσαλονίκης. Πάρτε μια γεύση από την Θεσσαλονίκη του παρελθόντος κάνοντας μια βόλτα στα λιθόστρωτα γραφικά στενά και ζήστε την εμπειρία της ελληνικής διασκέδασης, καθώς τα Λαδάδικα φημίζονται για την ποικιλομορφία της νυχτερινής ζωής τους.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Ο ναός του Αγίου Δημητρίου χτίστηκε αρχικά το 313 μ.Χ. Είναι αφιερωμένος στον πολιούχο Άγιο της πόλης και η θέση του αποτελεί τον τόπο μαρτυρίας του. Στο δυτικό του κλίτος, σε αργυρή λειψανοθήκη βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου. Ανασκαφές έφεραν στο φως ένα φιαλίδιο με το αίμα του Αγίου.
Ροτόντα
Η Ροτόντα ιδρύθηκε το 304 μ.Χ από τον αυτοκράτορα Γαλέριο. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ρωμαϊκά μνημεία της Θεσσαλονίκης και αναγνωρίζεται ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.
Η αρχιτεκτονική και η όψη της Ροτόντας παρομοιάζεται με αυτή του Πάνθεον της Ρώμης.
Αγία Σοφία
Ο ναός της Αγίας Σοφίας κατασκευάστηκε ως αρχιτεκτονικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της πόλης καθώς διατηρείται ακέραιη από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και διαθέτει πλούσια ιστορία ανα τους αιώνες.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα μουσεία της χώρας και φιλοξενεί μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις. Γνωρίστε από κοντά τον μοναδικό ξακουστό ελληνικό πολιτισμό και θαυμάστε εκθέματα όπως ο θησαυρός της Αραβησσού, ο θησαυρός των Πετραλώνων, ο Ανδριάντας του Οκταβιανού Αυγούστου, οι μαρμάρινες νεκρικές κλίνες του Μακεδονικού τάφου της Ποτίδαιας και πολλά άλλα.
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ταξιδεύει τον επισκέπτη στην εποχή του Βυζαντίου μέσα από τις 11 μόνιμες εκθέσεις του. Θαυμάστε από κοντά μοναδικές συλλογές ευρημάτων από ξύλινες εικόνες, μικροτεχνίες, σφραγίδες, γλυπτά, υφάσματα, χειρόγραφα, νομίσματα, ψηφιδωτά και πολλά άλλα.
Πλατεία Αριστοτέλους
Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η πιο γνωστή πλατεία, η πλατεία Αριστοτέλους. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ερνέστ Εμπράρ το 1917, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διασχίζοντας κάθετα το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Νίκης και τη θάλασσα, έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα επιβλητικά ημικυκλικά κτίρια που την περιβάλλουν και φέρουν βενετσιάνικα, βυζαντινά και αραβικά στοιχεία. Στην πλατεία Αριστοτέλους λαμβάνουν χώρα ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ έχετε πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ ή ποτό. Καθίστε σε κάποιο καφέ-αναψυκτήριο ή πάρτε κάτι στο χέρι και κατευθυνθείτε προς τα παγκάκια της πλατείας.
Άνω Πόλη
Η Άνω Πόλη αποτελεί την πιο γραφική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της θα νιώσετε ότι βρίσκεστε μακριά από την πόλη και ότι μεταφερθήκατε σε μια άλλη εποχή. Θαυμάστε τα οθωμανικά τείχη που την περικλείουν, τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, τον Πύργο του Τριγωνίου και δείτε την θέα της Θεσσαλονίκης από ψηλά που θα σας μαγέψει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέλατε περισσότερο χρόνο για να την ανακαλύψετε.
Μουσείο Μουσταφά Κεμάλ
Το μουσείο Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη στεγάζεται στο σπίτι που πιθανολογείται πως γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ, γνωστός και ως Ατατούρκ που σημαίνει ο “πατέρας των Τούρκων”. Το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσής του είναι αυθεντικό, φιλοξενεί όμως και έπιπλα από το Μαυσωλείο του Κεμάλ και από το Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης. Το Μουσείο αποτελείται από δύο ορόφους. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το σαλόνι για τους ξένους και το δωμάτιο της μητέρας του Κεμάλ, το καθιστικό και η κουζίνα. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το δωμάτιο στο οποίο γεννήθηκε ο Κεμάλ το 1881 και έκθεση με προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα.